Akut tandlæge – hvornår er det aktuelt?

Når du går til tandlæge, er det som regel planlagt flere uger i forvejen. Regelmæssige undersøgelser og tandbehandlinger foretages nemlig på baggrund af en aftalt tid mellem din tandlæge og dig som patient.

tandlæge

Ikke desto mindre kan der opstå situationer, hvor du har behov for at komme til tandlæge med kort varsel. I sådanne tilfælde har du brug for en akut tandlæge, som med sin professionelle ekspertise kan træde til og behandle, når der pludseligt opstår problemer med tænderne.

Med en tandlæge i Århus får du en akut tandlæge, som kan hjælpe dig, når du har brug for det.

Hvornår har man brug for en akut tandlæge?

Grundlæggende er der to typiske situationer, hvor du kan have brug for en akut tandlæge: Ved tandskader og ved smerter i tænderne.

En tandskade kan eksempelvis være en knækket tand eller en skade på tænder eller tandkød i forbindelse med en ulykke. Tandskader opstår pludseligt, og når du mindst venter det. Dette gør tandskader meget ubehagelige, og tit og ofte tilmed meget smertefulde. Derfor har det stor betydning, at du hurtigt kan få den hjælp, du har brug for. Dette er netop, hvad du får hos en akut tandlæge.

Mange mennesker oplever på et eller flere tidspunkter at få tandpine. Tandpine kan skyldes adskillige ting, men under alle omstændigheder er tandpine forbundet med mange smerter. For at undersøge hvorvidt der ligger et stort og alvorligt problem til grund for tandpinen, samt for at sikre at disse smerter ikke varer ved længere tid end højst nødvendigt, er det vigtigt at komme hurtigt til tandlægen. Det er altså her, at du har brug for en akut tandlæge, som hurtigt kan give behandling og smertelindring.

Der kan være mange andre årsager til, at du har behov for en akut tid ved tandlægen, og en tommelfingerregel er derfor, at hvis du har smerter i tænder eller tandkød, bør du kontakte din tandlæge. Så vil din tandlæge hjælpe med at vurdere, hvorvidt du skal have en akut tid, eller dit problem kan afhjælpes med en almindelig, aftalt konsultation.

Vælg en tandlæge med akut behandlingsmulighed

For at sikre at hjælpen er inden for rækkevidde, hvis du skulle komme i en uheldig situation, er det altid en god idé at vælge en tandlæge med mulighed for akut tandbehandling. Dette kan du blandt andet få ved en akut tandlæge i Århus, som vil gøre sit bedste for, at du hurtigt kan komme på benene igen og fortsætte dine gøremål.
Tandlæge Poul Martin Grønnegaard
Skejbycentret
Skelagervej 7-9
8200 Aarhus N
86 10 91 11