Tre gode grunde til at få ryddet for sne

Alle årstider bringer pligter med sig. Forårets lysere dage giver anledning til en hovedrengøring, om sommeren skal der klippes hæk og slås græs, om efteråret skal der rives blade samme, og om vinteren skal der skovles sne. Men mens de varmere årstiders pligter ofte er mindre akutte, er snerydningen om vinteren dog noget mere vigtig.

Mange grundejere kan dog have svært ved at finde motivationen til at skovle sne i de mørke måneder, hvor energien måske ikke ligefrem er på sit højeste. Hvis du har svært ved at finde gejsten til snerydningen frem, så læs med her, og få tre gode grunde til at få ryddet for sne.

Snerydningsfirma

Snerydningen er lovpligtig

Som grundejer er du forpligtet til at holde de arealer på din grund, der støder op til offentlig grund, fri for sne og is mellem klokken 7 om morgenen og klokken 22 om aftenen. Manglende snerydning og saltning kan faktisk resultere i bødestraf, så det er en rigtig dårlig idé at forsømme snerydningen. Desuden kan myndighederne sørge for at bekæmpe glatføre ud for din grund på din regning, hvis du ikke selv sørger for det. Hvis det kniber med tid til at tage sig af snerydningen, kan du overveje at lade en professionel virksomhed tage sig af den. Der findes flere firmaer, der tilbyder gode priser på snerydning i både Jylland, på Sjælland og i resten af Danmark.

Manglende snerydning kan medføre erstatningskrav

Det er ikke kun din pengepung der bliver ramt af manglende eller dårlig snerydning. Glatte fortove og udendørsarealer kan medføre alvorlig personskade på de folk, som benytter arealerne på og nær din grund – som for eksempel skraldemanden og postbuddet. Hvis en person kommer til skade på grund af glatføre, kan du desuden blive pålagt at skulle betale erstatning.

Hvis du er arbejdsgiver eller virksomhedsejer, skal du desuden være opmærksom på, at reglerne er endnu mere og strikse, og at du har pligt til at sørge for dine ansattes sikkerhed indenfor deres mødetider – også uden for tidsrummet 7-22.

Det ser pænere ud

Nyfalden sne kan ganske vist bidrage positivt til landskabet. Dog er en gang mudret, nedtrampet sjap, som er farvet sort af trafikos ikke særlig pænt. Så sørg for at holde din indkørsel og dit fortov fri for sne, så slipper du for trist sjap. Du kan eventuelt kontakte en entreprenør, der kan sørge for en professionel snerydning, der overholder alle krav og regler. Flere entreprenører tilbyder landsdækkende snerydning – både i Hjørring og andre steder i Nordjylland.

Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 3871 1700