Tre ting en boligrådgiver kan hjælpe dig med

Boligrådgiver kan hjælpe

Du bør altid søge professionel boligrådgivning, når du står foran at skulle købe en bolig. Det er din sikkerhed for, at handlen går godt, og du ikke ender med at købe en bolig under forudsætninger, der ikke er fordelagtige for dig. Det kan samtidig hjælpe dig til at få et bedre overblik over de forskellige faser af boligkøbet, når du har en rådgiver at støtte dig til undervejs i forløbet. Sælger har som regel en ejendomsmægler, der kan rådgive ham eller hende, men denne mægler er ikke uvildig, og derfor ikke én, som du tilsvarende kan benytte. Mægler er nemlig hyret af sælger og har derfor sælgers interesser for øje hele vejen igennem. En boligrådgiver er en boligkøbsadvokat, der står til din disposition og som rådgiver dig ud fra, hvad der er i din bedste interesse – ikke sælgers. Kort fortalt er der tre overordnede ting, som en boligrådgiver med fordel kan hjælpe dig med.

Gennemgang af købsaftale

Din rådgiver kan hjælpe dig ved at gennemgå din købsaftale, inden du underskriver. Det er ofte svært for køber helt at gennemskue alle de juridiske spidsfindigheder i købsaftalen, og man bør aldrig skriver under på noget, man ikke kender konsekvensen af. Her kan din boligrådgiver hjælpe ved at gennemgå dokumentet og tjekke, at de nedskrevne betingelser nu også er til din fordel. Det giver dig muligheden for at få en aftale omkring bolighandlen, som virkelig er den bedste, du under omstændighederne kan få – og sikre dig, at du undgår potentielle faldgruber.

Skødeskrivning

Når først købsaftalen er underskrevet af både køber og sælger, og du har udbetalt deponeringen, kommer næste skridt – skødet. Skødet opsummerer købsaftalen, men det stadfæster også, at du overtager og ejer den købte bolig. Det er således dit bevis på, at du nu ejer den bolig du lige har købt. Derfor er skødet mindst lige så vigtigt som købsaftalen. Skødeskrivningen bør du overlade til én med juridisk ekspertise for at sikre, at det bliver udfærdiget korrekt. Hvis det ikke sker, kan det ikke blive tinglyst, og den formelle overtagelse af boligen kommer ikke på plads. Du kan skrive skødet selv, men det kan ikke anbefales, medmindre du selv har god styr på reglerne.

I tilfælde af tvister

Hvis der viser sig at være fejl eller mangler på boligen, som ikke var en del af købsaftalen, kan boligrådgiveren stå for at kontakte sælger eller sælgers mægler på dine vegne og hjælpe dig med at få kompensation.

Jurist -Og Skødehuset
Holmbladsgade 44, 2 tv
København S 2300
60617678