Hvornår skal jeg akut til tandlæge?

Akut tandlæge

Ved tandpine, ømhed eller direkte slag på tanden bør du besøge tandlægen med det samme. I de situationer bør du absolut ikke se tiden an, da problemet typisk blot bliver værre og værre samt forårsager endnu mere skade. Ved at kontakte tandlægen med det samme er det ofte muligt at mindske problemets omfang, så tanden eller tænderne lider så lidt skade som muligt, og du bliver udsat for så lidt smerte som muligt.

Gå altid akut til tandlægen – også hvis du lige har været der

Alle personer uanset alder bør regelmæssigt tage til tandlægen, så tandlægen får mulighed for at undersøge tænderne. Herigennem er det muligt at opdage begyndende tandsygdomme og tandproblemer, så der kan forebygges og behandles så tidligt som muligt, så du som tandlægepatient bliver skånet så meget som muligt. På trods af god tandpleje og tandlægebesøg kan dog stadig opstå situationer, hvor der pludseligt opstår tandpine. Her bør du kontakte en tilgængelig og akut tandlæge i Aalborg eller din nærmeste by med det samme – også selvom, at du lige har været der. Du mindsker i høj grad risikoen for tandproblemer og tandsygdomme, når du passer godt på dine tænder, men du bør stadig ikke ignorere pludselige smerter, hvis oplever tandsmerter. Ved direkte slag på tanden skal du også søge tandlæge med det samme.

Bliv tilknyttet en tandlæge, som tilbyder akutte tider

Ikke alle tandlæger har mulighed for at tilbyde akutte tider. Det er ærgerligt at skulle ud og finde en ny tandlæge samtidigt med, at tandpinen står på. Du kan undgå dette problem, hvis du fra start af bliver tilknyttet en hjælpsom og fleksibel tandlæge i Aalborg, som vil gøre sit bedste for at give dig en tid med det samme. Over telefonen er det også muligt at modtage rådgivning om, hvad du ellers kan gøre for at få det bedre. Det varierer alt efter dit problem hvilken type af behandling, som der er behov for. Det er dog sjældent muligt at slippe uden en behandling, da tandsmerten er udtryk for et problem, som skal behandles. Dette kan være et problem for personer, som lider af tandlægeskræk. En akut tandpine skal ikke ignoreres, og du som person med tandlægeskræk bør forsøge at bearbejde din tandlægeskræk før, at tandpinen opstår. En stor og akut behandling hjælper sjældent på at mindske nervøsiteten, og det er derfor langt bedre at forsøge at blive tryg ved tandlægen før, at der er akut brug for tandlægehjælp.

Tandlægen har ikke tid – hvad gør jeg?

Er det weekend, og har du tandsmerter? Så vent ikke med at kontakte din tandlæge mandag morgen. I stedet opfodrer alle almindelige tandlæger til, at du kontakter Tandlægevagten indtil, at du kan besøge din egen tandlæge efter weekenden for yderligere rådgivning og behandling, hvis du fortsat er brug for tandlægehjælp.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72