Lego er ikke kun klodser – byg din virksomheds strategi

LEGO er en forkortelse for Leg Godt. LEGO er i bund og grund byggeklodser til at bygge huse, tårne og andre sjove ting børn har fantasi til. Men lego er ikke kun legetøj, det er også blevet et fænomen inden for forretningsverdenen. Dog ikke med fysiske byggeklodser, som børnene leger med, men det er blevet lavet til en model, hvorpå man kan opbygge sin virksomheds strategi.

Dette effektive fænomen er kaldet lego serious play og referer til LEGO i navet, da det inkluderer ordet ’play’ – men dette betyder stadig ikke, at det indebærer leg og byggeklodser.

Lego serious play er en måde, hvorpå man som virksomhed arbejder med strategiudvikling, forandringsprocessor og innovation, og hvordan man får disse ting til at gå hånd i hånd.

Hvis det er en større virksomhed, som har eksisteret i rigtig mange år, kan det måske tænkes, at de nuværende direktører og bestyrelsesmedlemmer har glemt, hvad den oprindelig vision for virksomheden var. Dette kan måske findes frem igen ved at benytte sig af lego serious play.

Samtidig udvikler man også en plan for fremtiden i virksomheden, og hvordan man bedst muligt inkluderer medarbejdere i disse forandringsprocesser.

Forandringer for medarbejderne – og lederne

Verden er i konstant udvikling og forandring, og man er som virksomhed nødsaget til at følge med denne udvikling for at overleve. Dette betyder ofte, at der skal ske forandringer og udviklinger i firmaet – hvilket både lederne og medarbejderne skal være indforstået med.

Forandringer i firmaet kræver nemlig, at medarbejderne er forberedt på, at deres hverdag på jobbet og måske også arbejdstilgang skal ændres. Hertil skal der en god omgang effektiv medarbejderudvikling til som skal inkludere både de ansatte og lederne og arbejde henimod en ny fremtid i virksomheden.

På denne måde forbereder man de ansatte på forandringer, man får som leder et bedre forhold til sine ansatte, og man skaber en bedre harmoni på arbejdspladsen.

Lego serious play er med til at styrke virksomheden med alt, hvad det indebærer. Men hvis ikke virksomhedens ansatte er klar til alle disse forandringer, er det ikke sikkert, at det vil være til nogen nytte. Det er derfor vigtigt at få alle medarbejderne med på et medarbejderudviklingskursus, så de lærer at arbejde sammen som et team i forbindelse med de nye ændringer, og derigennem også lærer, hvordan de løfter i flok.

Siriuspartner A/S

Søndre Fasanvej 45

2000 Frederiksberg